آخور و سرآخور گاوداری

تاریخچه تکامل مدیریت گاو و سلامت مزارع،بخش پنجم: مدیریت تغذیه و مواد غذایی

عناوین مقاله
1 دقیقه برای مطالعه

مدیریت تغذیه و غذای حیوانات نیز در نتیجه پیشرفت‌های علمی جدید و دانش جدید دچار تحول عظیمی شده است. این تغییرات با در دسترس بودن منابع و هزینه مواد خام مرتبط است. علاوه بر این، افزایش مستمر هزینه‌های خوراک تهدیدی برای مدیریت تغذیه و سود دهی مزارع است. مدیریت تغذیه در هر مزرعه همیشه به نحوه تغذیه، یعنی استفاده از مرتع یا نگهداری متراکم و همچنین به اندازه گله بستگی دارد. مزارع شیری در مراتع ضعیف یا جایی که هزینه خرید یا اجاره مراتع بالا است، فقط می توانند علوفه و مواد غذایی را خریداری کنند.

علاوه بر این، زمانی که رژیم غذایی متعادل از نظر تغذیه با تنوع کمتر و دقت بالاتر داده شود، تولیدکنندگان می‌توانند به پتانسیل کامل حیوانات خود دست یابند. رژیم غذایی این حیوانات بسیار کنترل شده است و شامل غذاهای غنی از انرژی، مانند کنسانتره، سیلوی ذرت، علوفه، سویا و غیره است. از سوی دیگر، مزارع مبتنی بر مرتع هزینه تولید و بازدهی کمتری دارند. با این حال، نیاز صاحبان این مزارع به افزایش بهره وری، منجر به افزودن علوفه (به عنوان مثال، سیلو ذرت) و کنسانتره شده و در نتیجه، مصرف ماده خشک (DM) را افزایش داده است.

ماده خشک جرم نهایی یک غذا یا محصول، پس از کم کردن آب است. ارزیابی این پارامتر ابزار بسیار مهمی برای افزایش عملکرد حیوانات است. از طریق ماده خشک مصرف شده، تولیدکنندگان و متخصصان تغذیه می‌توانند میزان مصرف مورد نیاز و واقعی را محاسبه کنند و آن را برای رسیدن به مقدار مناسب تغییر دهند. برای افزایش و بهینه سازی مصرف ماده خشک، سیستم‌های تغذیه خودکار (AFS) ایجاد شده است. این سیستم‌ها کاهش هزینه‌های مدیریتی مزرعه، کاهش حجم کار، و بالاتر از همه، افزایش دفعات توزیع خوراک دراستال‌ها را ممکن می‌سازد. این افزایش دفعات خوراک دهی به حیوان اجازه می‌دهد که مصرف خوراک را متعادل‌تر سازد و پی اچ یکنواخت تری درطول روز خواهند داشت (139). به گاوهای شیری معمولا به منظور بهینه سازی مصرف ماده خشک به اندازه مورد نیاز خوراک داده می شود (شکل 5).

تغذیه

تصویر ۵ : مدیریت تغذیه با استفاده از سیستم جیره مخلوط در یک دامداری کوچک (کمتر از ۲۰۰ گاو شیرده، ازورس)

به گفته فیلیپس و همکاران (140) ، افزایش دفعات خوراک دهی باعث افزایش مقدار تولید و غلظت چربی شیر می شود. با این حال، در مطالعه مشابه در فنلاند (141)، اگرچه حیوانات کارایی خود را در تبدیل غذا افزایش دادند، اما هیچ تغییری در مقدار یا غلظت ترکیبات شیر ​​تولید شده مشاهده نشد.

از سوی دیگر، ماتاچینی و همکاران (138) به این نتیجه رسیدند که افزایش بیش از حد توزیع خوراک می‌تواند بر زمان استراحت و رفتار حیوانات تأثیر بگذارد. مزارع با AMS ( سیستم شیردوشی خودکار)، همراه با AFS (سیستم تغذیه خودکار)، به حیوانات اجازه می دهد تا رفتار طبیعی خود را نشان دهند (139).  در واقع ارزیابی و مدیریت تغذیه مناسب، برای رفاه حیوانات، بهره وری و کاهش شیوع رخدادهای آسیبی مانند ورم پستان و مشکلات تولید مثلی ضروری است (142،143).

مطالعه قسمت قبلی

منبع:

Medeiros, I.;Fernandez-Novo, A.; Astiz, S.;Simões, J. Historical Evolution of Cattle Management and Herd Health of Dairy Farms in OECD Countries. Vet. Sci. 2022, 9, 125. https://doi.org/10.3390/vetsci903012

0 0 رای ها
امتیاز به این نوشته
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی linkedin
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
عناوین مقاله
0 0 رای ها
امتیاز به این نوشته
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments