فرضیات اولیه: آیا محور هیپوتالاموس-هیوفیز-آدرنال در رفتار چرخاندن زبان ایفای نقش میکند؟
مدیریت مزارع، تولید، اصلاح ژنتیکی و رفاه حیوانات را میتوان با تمرکز بر رفتار گاو بهبود بخشید. هنگامی که حیوانات محدود شده یا در محیطهایی با رفاه کم نگهداری شده باشند، برخی از آنها حالت ذهنی منفی برای مقابله با استرس محیط خارجی از خود نشان میدهند. در حالت افسردگی، برخی گاوها رفتارهای غیر عادی نشان میدهند، که ممکن است شبیه به رفتارهایی باشد که در موقعیتهای کم استرس دیده میشود، با این تفاوت که هنگام ارزیابی، محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- آدرنال[1] (HPA) و سیستم لوکوس کورولئوس نوراپی نفرین (LC-NE)[2] با واکنشهای قوی کورتیزول و کاتکولامین همراهاند. فراوانی تغییرات رفتاری فردی با سطوح کورتیزول پلاسما و هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک در گوسالهها و گاوهای جوان ارتباط دارد. شدت رفتارهای غیرعادی (از جمله فراوانی و مدت زمان آن) به سطح استرس مربوط است. گاوهایی که رفتارهای غیر عادی دهانی را با تواتر بالا نشان میدهند، پاسخ بیشتر استرس و متابولیسم دارند، که نشان میدهد رفتارهای غیرعادی دهانی ممکن است رفتاری برای سازگاریبه منظور کاهش استرس باشد. مطالعه قبلی این محققان نشان داد که گاوهایی با تواتر بالای چرخاندن زبان، pH شکمبه کمتری دارند و زمان خوابیدن و نوشیدن بیشتری دارند که شاخصهای مهمی در رفتارهای عمومی گاو هستند و همچنین سطوح استرس بالاتری نسبت به گاوهای معمولی دارند. اگرچه این رفتارها اغلب تغییر شکل میدادند، اما این فرضیه وجود داشت که هدفی انطباقی را دنبال میکنند. طبق یافتههای فریموند، برخی از تغییرات رفتاری ممکن است مکانیسم مقابلهای باشد که گاوها را قادر به کاهش سطح کورتیزول میسازد. تغییرات رفتاری حیوانات را قادر میسازد تا در محیط بسته پاسخ استرس را تثبیت کنند و ناراحتی خود را کاهش داده یا از بین ببرند، که بیانگر سازگاری حدودی با محیطی با رفاه کم محسوب میشود. اما این نتیجهگیری در رفتار چرخاندن زبان گاوهای شیری تأیید نشده است.
نظارت کامل برای تشخیص زودهنگام، بررسی و مدیریت استرس بسیار مهم است. همچنین مدت و شدت رفتارها و حرکات یکپارچه گاو به پیشبینی حالات فیزیکی آنها مانند زایمان، فحلی، لنگش و بیماری کمک میکند. امتیازدهی حرکتی بصری بخشهای مختلف، سادهترین روش تشخیص بیماری و لنگش در دامداری است. ون نوفل و همکاران اشاره کردند که اگرچه استفاده از برخی روشهای امتیازدهی نسبتاً آسان است، اما بکارگیری آن برای کل گله زمانبر است. علاوه بر این، نگرش یا رفتار نامناسب دامداران ممکن است گله را بترساند و بهرهوری را کاهش دهد. به تدریج فناوری مبتنی بر حسگر جایگزین روش بازرسی بصری سنتی که نیازمند کار و زمان فشرده است، میشود. حسگرهای پوشیدنی به دلیل نظارت بر رفتار گاوها در لحظه، یکی از متداولترین و مورد قبولترین حسگرها هستند. شتابسنجها یا حسگرهای واحد اندازهگیری اینرسی[3] (IMU) به منظور شناسایی رفتارهای واحد، تغییرات نیرو را در طول تغییر وضعیت و حرکت موضعی اندازهگیری میکنند. اکثر مطالعات از تغییرات زمانی در رفتار عمومی گاوها (یک یا چند رفتار عمومی) برای تعیین وضعیت فیزیولوژیکی و رفاه آنها استفاده کردهاند. شتابسنجهای 3 محوره یا IMU با ژیروسکوپ متصل به گردن یا گوش گاو، میتوانند فعالیتهای ثابت حیوان، از جمله غذا خوردن، نشخوار، ایستادن، خوابیدن و راه رفتن را شناسایی کنند. با این حال، تغییرات رفتاری ممکن است در فعالیتهای عمومی عادی آنها اختلال ایجاد کند. بنابراین، همبستگی بین فعالیتهای عمومی گاوهای شیری و بروز تغییرات رفتاری نیاز به مطالعه دارد.
شاخصهای رفتار چرخاندن زبان با تواتر بالا و بدون این رفتار در حالی که عملکرد و روند رفتار چرخاندن زبان با تواتر مختلف مشخص نبوده، مقایسه شده است،. بعلاوه اطلاعات مربوط به ارتباط بین فراوانی چرخاندن زبان، استرس، شاخصهای فیزیولوژیکی و رفتارهای عمومی در گاوها کافی نبوده است. بنابراین هدف محققان در مطالعه فعلی، ارزیابی تفاوت در شاخصهای استرس و تغییرات در عملکرد تخمیر شکمبه در گاوهایی با تواتر مختلف چرخاندن زبان و هدف دوم آنها بررسی تأثیر تواترهای مختلف چرخاندن زبان بر مدت زمان رفتارهای عمومی در گاوها بود.
منبع:
[1] r hypothalamic–pituitary–adrenal (HPA) axis
[2] locus coeruleusnorepinephrine (LC-NE) system
[3] inertial measurement units