۷) بیشترین استفاده را از برنامه تولید مثلی خود ببرید
دامداری های فراوانی به طور مداوم، نرخ آبستنی[۱] ۲۶ درصد و بالاتر را به دست می آورند. مقایسه این آمار با نرخ ۲۰ درصد، هدف خوبی که در سالهای گذشته مدنظر ما بود، درآمد قابل توجهی را به ارمغان خواهد آورد. حتی با قیمت فعلی شیر، یک دامداری ۵۰۰ راسی اگر نرخ آبستنی را از ۲۰ به ۲۶ درصد برساند، میتواند سالانه ۴۲ هزار دلار به دست آورد. البته هر هزینه مازادی در برنامه تولید مثلی باید بهبود یابد و از این الگوی قیمت، کسر گردد. برنامه تولید مثلی خود را در تمامی ابعاد ارزیابی کنید و برای بهبود آن از پیشرفتهای نوین صنعت در این زمینه بهره گیرید.
۸) بهینه سازی مدیریت گوساله های نوزاد
موقعیت ها و شرایط بسیاری به منظور کاهش مرده زایی و کاهش همه گیری و مرگ و میر گوساله ها در دوره تغذیه با شیر و یا از شیر گیری در گله ها وجود دارد.در بهترین گله های ما همواره درصد مرده زایی[۲] (DOA) در گوساله های ماده در حدود ۴تا۵ درصد زایمان هاست، این در حالی است که تعدادی از گله های گاو شیری درصد DOA بین ۸تا ۱۰ درصد یا بیشتر دارند، به خصوص در تلیسه های شکم اول.
مدیریت قاطعانه در پروسه ی زایمان به منظور دست یابی به گوساله زایی درست در زمان مقرر و انتقال دادن گاو ها از یک گروه نزدیک به هم به منطقه مخصوص زایمان اغلب باعث کاهش در درصد DOA می شود.( و همچنین مشکلات مربوط به گاو های تازه را نیز کاهش می دهد). هر چه تعداد گوساله هایی که زنده به دنیا می آیند بیشتر باشد تعداد گوساله هایی که سر انجام وارد گله می شوند و یا می توانند به فروش برسند بهتر خواهد بود که این موضوع منجر به بهبود گردش مالی در گله می شود.
زمانی که گوساله زنده به دنیا می آید، مطالعات مرگ و میر[۳] حدود متوسط ۸% و میزان ابتلای[۴] ۳۰% را پشنهاد داده اند.
۲۵% برتر گله های شیری، میانگین کمتر از ۲ درصد مرگ و حذف اجباری در ۳ ماهه نخست زندگی را داشته اند. مدیریت عالی آغوز[۵]، به معنی دریافت ۴ لیتر آغوز با کیفیت(>45تا۵۰ میلی گرم بر میلی لیتر از igG؛ <100000 CFU/ml از باکتری) طی ۴ ساعت اول بلافاصله پس از تولد گوساله هولشتاین، و مطمئن شدن از دریافت میزان کافی ایمنی مادری( ایمنی غیر فعال[۶]) و مواد غذایی لازم و ضروری می باشد. در ۵۶ روز اول زندگی گوساله باید بیش از ۲ برابر وزن زمان تولد تغذیه شوند که این توصیه بالاتر از مقادیری است که به صورت سنتی توصیه شده است.این برنامه غذایی هم شرایط دریافت سود خالص را بهبود می بخشد و هم مواد غذایی را به منظور تقویت و فعالیت سیستم ایمنی برای بدن گوساله فراهم می کند، بنابر این هزینه های دامپزشکی و هزینه های مربوط به درمان گوساله ها کاهش می یابد.
۹) به شکل استراتژیک فرصت های جیره بندی را شناسایی کنید.
فرصت ها هم در استفاده از آنالیز دقیق علوفه ای برای تهیه فرمولاسیون محکم تر جیره و هم در ارتقا سطح آنالیز علوفه (به عنوان مثال قابلیت هضم فیبر ) همگام با مدل های غذایی برای بهینه سازی استفاده از علوفه خانگی در جیره ی گاوهای شیری، وجود دارند. اگر علوفه ی کافی و با کیفیت مناسب موجود باشد آیا از پتانسیل آن استفاده می شود؟ ویا اگر علوفه ی با کیفیت بالا دردسترس نیست، آیا میتوان با تنظیم جیره به نحوه دیگر، تولید شیر را بهینه تر کرد؟ تحقیقات اخیر نشان داده اند که فرصت هایی برای کاهش استراتژیک سطح پروتوئین تغذیه ای و حفظ (تولید) شیر بالا و اجزای آن وجود دارد. این استراتژی در درجه ی اول بر روی کاهش پروتئین های تخریب پذیر در شکمبه به حدود ۸ تا ۹ درصد ماده خشک و استفاده از منابع پروتئینی غیر قابل تجزیه با کیفیت بالا و آمینواسید ها برای اطمینان از تامین پروتئین های قابل متابولیزه ی کافی تمرکز دارد. اقتصاد احتمالا باعث جذاب تر شدن این رویکرد در جیره هایی مبتنی بر سیلاژ ذرت بالا زمانی که موجودی یونجه محدود است، می شود. تحقیقات نشان داده است که هیچ دلیل تولیدی یا تولید مثلی برای افزایش فسفر از حدود ۰.۴ درصد برای گاو تازه زا و افزایش فسفر از حدود ۰.۳۵ درصد برای گاوها در سایر مراحل شیرواری وجود ندارد. میزان ۰.۳۵ درصد فسفر به طور معمول از مواد موجود در خوراک تامین می شود و نیازی به اضافه کردن فسفر از منابع معدنی نیست. اگرچه حذف مواد مغزی یا افزودنی های خوراکی از جیره به منظور کاهش هزینه ها همواره وسوسه برانگیز می باشد ولی مراقب باشید که با این کار به بازده های بعدی آسیب نرسانید. منطقی است که همراه با متخصص تغذیه ی خود بازنگری در آنچه در جیره رخ داده انجام شود و از تصمیمات قطعی خود اطمینان حاصل کنید. هنگام ایجاد تغییر در برنامه جیره، اندازه گیری و ردیابی درآمد خالص شیر بر هزینه های خوراک مهم است تا از به دست آمدن نتیجه در اثر تغییر ایجاد شده اطمینان حاصل شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این بارهمی توانید به مقاله استراتژی تغذیه در زمان های چالش برانگیز نوشته تام اورتون و لری چیس مراجعه کنید.
۱۰) برنامه مدیریت تغذیه خود را به حداکثر برسانید.
برنامه مدیریت تغذیه می تواند خسارات پنهانیدر برنامه های تغذیه را به دنبال داشته باشد.محدوده ی فرصت ها از کم کردن شیرینک[۷] سیلو به وسیله ی مدیریت بهتر سطح سیلو در انبارو کیسه ها تا ارزیابی دقیق و مکرر (حداقل هفتگی ) ماده ی خشک به منظور اطمینان از رسیدن رژیم غذایی ثابت به گاو می باشد از زاویه دیگر، ایجاد تغییر در پروتکل هم درون فیدر هم در میان چندین فیدر، می تواند اندازه ذرات و قوام خوراک را تغییر داده و منجر به مصرف ناهماهنگ و راندمان پایین تر جیره مصرفی بشود.این تغییر پروتکل همچنین ممکن است بر روی سایر هزینه هایگله مانند نیروی کارگری، سوخت، نگهداری و تعمیرات نیز تاثیر بگذارد.
خواندن قسمت قبلی
[۱] Pregnancy rate
[۲] Dead-on-arrival
[۳]Mortality
[۴] Morbidity
[۵] Colostrum
[۶] Passive
[۷] Shrink